Yhteisötyöviikko kannustaa kokeilemaan uudenlaista, fiksumpaa ja yhteisöllisempää työntekoa

Työ 2.0  satsaa nyt toden teolla yhdessä tekemiseen ja rajojen ylittämiseen.

Yhteisötyöviikolla (29.5.-2.6.2017) rohkaisemme jokaista virkamiestä tekemään töitä uudella tavalla: itselleen epätavanomaisessa ympäristössä ja myös itselleen uudessa joukossa.

Miksi myös Sinun kannattaa olla mukana?

Muutosten tahti ympärillämme on tällä hetkellä päätä huimaava. Tämä asettaa paineita myös meille virkamiehille: meidän on muututtava muun maailman mukana. Uudet, fiksummat tavat tehdä töitä yhdessä on keskeinen osa tätä muutosta! Työtapojen muuttaminen on sitä paitsi parhaimmillaan erittäin motivoivaa: Erilaisten osaajien kohtaamisista syntyy uusia tuttavuuksia ja uusia oivalluksia, joita voimme hyödyntää omassa työssämme. Asiat etenevät, jalostuvat ja tulevat valmiiksi!

Viikko toimii myös erinomaisena tukena organisaatioillesi, jos käytte parhaillaan läpi työympäristömuutosta. Liityttehän siis rohkeasti joukkoon!

Miten voit osallistua?

Yhteisötyöviikon parasta antia ovat eri puolilla hallintoa järjestettävät pienimuotoiset kokeilut.  Nettisivuillamme www.yhteisötyöviikko.fi voit selata viikon aikana järjestettäviä tempauksia.  Voit myös jakaa vinkkejä, valokuvia ja huomioita uusista yhteisöllisen työnteon tavoista nettisivuillamme. Päivitämme sivuja jatkuvasti sekä tempausten että vinkkien suhteen. Käytössämme ovat myös Instagram, LinkedIn ja Twitter (#yhteisötyöviikko, #Työ2.0).

Otamme myös jatkuvasti vastaan uusia ideoita Yhteisötyöviikon tempauksiksi. Kun sinulla herää ajatus, ota yhteyttä niin tartutaan yhdessä tuumasta toimeen. Yhteydenotot: virpi.einola-pekkinen@vm.fi ja johanna.kiesilainen-riihela@senaatti.fi.

Millaisissa yhteisöllisissä työympäristöissä Sinä mieluiten tekisit töitä?

Visioimme myös tulevaisuutta, jossa kaikki valtion virastojen toimitilat ovat yhteisessä käytössämme. Tällaisessa tulevaisuudessa voimme valita kulloisenkin työpisteemme – ja siis myös työyhteisömme – tavalla, joka kussakin tilanteessa on tarkoituksenmukaisinta. Teemme töitä fiksusti ja kestävästi, myös aikaa ja luontoa säästäen.

Omat visiosi unelmiesi yhteisöllisistä työtiloista pääset antamaan Ideatehtaaseen tästä jo heti, vaikka saman tien! Samalla näet, minkälaisesta työn tekemisen mallista kollegasi eri puolilla hallintoa unelmoivat.

Tehdään yhdessä Yhteisötyöviikosta meille kaikille ikimuistoinen kokemus!


Teksti: Virpi Einola-Pekkinen ja Johanna Kiesiläinen-Riihelä