Vahvista työyhteisöä kehuin ja kiitoksin

Muistatko, milloin viimeksi tuntui erityisen hyvältä saada palautetta hyvin tekemästäsi työstä? Kuka sen antoi ja miten? Entä milloin itse annoit työkaveria vahvistavaa positiivista palautetta? Onko siitä jo hetki? Ei se mitään. Nyt voit muuttaa suunnan!

Kiitoksen osoittaminen työyhteisössä kannattaa. Arvostus, ilo ja aito positiivinen palaute lisäävät luottamusta. Luottamuksen vahvistuminen luo rohkeutta nostaa esiin ja ratkoa hankaliakin tilanteita yhdessä. Hyvinvointi lisää myös luovuutta keksiä uusia asioita ja työtapoja. Näin myös kokeilukulttuuri vahvistuu.

Kehujen saaminen saattaa tuntua joskus vaivaannuttavalta, mutta palaute kannattaa ottaa oikeasti vastaan. Samalla voi myös rohkaista palautteen antajaa ja kiittää häntä. Kukapa meistä on täysin omavarainen kiitoksen ja arvostuksen suhteen!

Kaiku-yhteistyöryhmän jäsenet ovat valmistaneet työkalupakin, jonka avulla voit aloittaa palautekulttuurin kehittämisen työyhteisössäsi. Jos et keksi muuta tapaa osoittaa arvostusta, aina voit lähettää työkaverillesi kiitoskortin pelkästä siitä ilosta, että hän on työtoverisi. Voit myös teipata seinällesi ”julisteen”, jolla voit muistuttaa itseäsi ja muita kiitoksen ja arvotuksen osoittamisen tärkeydestä.

Vahvista sitä, missä olette onnistuneet. Kokeile rohkeasti eri työkaluja ja keskustele asiasta myös työkavereiden kanssa!

Kaiku-yhteistyöryhmän puolesta
Sari Grönqvist

Kehu ja kiitä -materiaaleja:
A3 juliste: kehu_ja_kiita_a3juliste
Banneri, kiitoskortti ja logo: kehu_ja_kiita_materiaaleja


Kirjoittaja: Sari Grönqvist | Kuvat: Raquel Benmergui ja Jyri Lautanensari-gronqvist

Sari Grönqvist työskentelee aluehallintovirastojen hallinto- ja kehittämispalveluissa. Kaiku-kehittäjänä hän rohkaisee jokaista edistämään työhyvinvointia siinä tehtävässä, missä on ja juuri sellaisena kuin on.