Joko sinulla on mahdollisuus tehdä fiksummin?

Työ ei ole paikka, minne menet, vaan sitä mitä teet. Tähän kiteytyy työelämän muutosta kokeilevalla ja ketterällä otteella vauhdittava Työelämä 2.0. Nyt on lupa tehdä fiksummin. On myös aika siirtyä sanoista tekoihin.

Valtiovarainministeriön, Valtiokonttorin, Senaatti-kiinteistön sekä Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin Työ 2.0 -prosessi määrittelee työn käsitteen uusiksi, rakentaa uutta suhdetta työhön sekä tarjoaa työkaluja ja käytännön malleja uudistumiseen.

”Halusimme lähteä miettimään asioita yhdessä monin uusin tavoin kevyellä organisaatiolla ja ilman työryhmiä eli ajan hengen mukaisesti kokeilevasti, oppien ja osallistaen”, kehittämispäällikkö Virpi Einola-Pekkinen valtiovarainministeriöstä toteaa.

Tavoitteena on tehdä fiksummin

Syksystä 2015 lähtien mukaan on liittynyt innostunut joukko asiasta kiinnostuneita ihmisiä ja organisaatioita eri puolilta valtionhallintoa. Työ 2.0 on saanut hyvän ja kiinnostuneen vastaanoton, mikä kertoo Einola-Pekkisen mukaan siitä, että tilausta on ollut ja kysyntään on vastattu.

Maailma muuttuu ja valtion on muututtava sen mukana.

”Työ 2.0 tarjoaa foorumin, jossa tapahtuu ja jossa voi vaikuttaa konkreettisesti oman työn tekemisen edellytyksiin, oppimiseen, uudistumiseen ja tuloksellisuuteen sekä näiden kautta syntyvään työhyvinvointiin ja jaksamiseen.”

Slogan ”Lupa tehdä fiksummin!” herättelee ihmisiä ja organisaatioita ajatteluun, jonka mukaan tekemällä fiksummin, saadaan aikaan enemmän ja parempaa. Työ ei ole paikka, mihin mennään, vaan sitä, mitä tehdään ja saadaan aikaan.

Turneella edistetään ilosanomaa

Työ 2.0 nojaa viiteen kivijalkaan eli johtamiseen, toimintatapoihin, osaamiseen, työympäristöön ja ICT-järjestelmiin. Kaikkia näitä uudistamalla syntyy uusi suhde työn tekemiseen. Työ 2.0 haluaa myös korostaa digitalisaatiota koko isossa kuvassaan muutoksena ja mahdollisuutena.

Työn johtotähtiä ovat rohkeus, luottamus, kyseenalaistaminen, poikkihallinnollisuus sekä positiivinen asiakas- ja työtekijäkokemus.

 ”Kun kaikki elementit ovat mukana ja käynnissä, uudistuminen ja valtionhallinnon työntekijöiden roolin päivittäminen on mahdollista. Kokonaisuutta on työstetty monella rintamalla noin puolen vuoden ajan”, Einola-Pekkinen kertoo.

”Koska Työ 2.0 on ennen kaikkea viestinnällinen prosessi, olemme lähteneet myös turneelle edistääksemme ilosanoman leviämistä eri organisaatioissa.”

Sanat alkavat muuttua teoiksi

Tehtäväkenttä on mittava, sillä kohderyhmänä ovat kaikki valtion 80 000 työntekijää.

”Haemme uutta yhteistä näkemystä siitä, mikä on valtionhallinnon fiksu tapa tehdä töitä. Perimmäisenä päämääränä ei ole miettiä, miten meillä olisi keskenämme kivempaa, vaan sitä, miten voimme palvella asiakkaitamme paremmin.”

”Tämä tietysti kumpuaa siitä, että motivoituneet työntekijät kokevat asioiden etenevän ja että he voivat vaikuttaa siihen, miten töitään tekevät.”

Kun asioihin kiinnitetään huomiota, alkaa tapahtua ja sanat muuttuvat teoiksi.

Asiakaslähtöisyyden ja kokeilukulttuurin ohella tärkeitä asioita Työ2.0:ssa ovat verkostoissa toimiminen ja itseohjautuvuus. Merkityksellisempää kuin se, mistä organisaatiosta tulet on se, missä verkostossa toimit. Digitalisaatio avaa uusia polkuja yhteiseen tekemiseen yli rajojen.

”Kyse on mm. toimintatavan ja ajattelutavan muutoksesta, vastuun antamisesta ja ottamisesta, vapaudesta ja luottamuksesta.”

Kokeillaan, jaetaan ja opitaan uutta

Einola-Pekkinen sanoo, että syksyllä 2016 prosessi syvenee ja konkretisoituu.

Virpi Einola-Pekkinen

”Tekemällä fiksusti töitä saadaan enemmän aikaan vähemmällä. Tästä hyötyvät sekä asiakkaat että oma työyhteisö. Säästetään aikaa, rahaa ja hermoja”, Virpi Einola-Pekkinen sanoo.

”Olemme mukavassa mutta myös odottavassa tilassa, jossa kysymme, onko meillä oikeasti lupa tehdä uudella tavalla. Tilanne on tavallaan kriittinenkin: nyt on lähdettävä määrittelyjen ja suunnittelun jälkeen ottamaan käytännön askeleita rohkeasti eteenpäin.”

Kyse on pitkälti asenteista ja uudesta ajattelusta. Ei pidä tuudittua siihen, että etätyö on se ainoa asia, joka meidät pelastaa.

”Haluamme tuoda esiin hyviä esimerkkejä, joiden avulla työtä ajatellaan jo uusiksi sekä sitä, miten meistä jokainen voisi uudistua kokeilemalla, ideoita jakamalla ja oppimalla. Nyt ei haeta valmiiksi pureksittuja ratkaisuja, vaan keskeneräisiäkin ajatuksia.”


Teksti: Sari Okko | Kuva: Valtiovarainministeriö