Joustoa, haasteita ja hyvinvoiva työyhteisö

Joustoa, haasteita ja mielekkäitä töitä. Mieluummin hyvinvoiva työyhteisö kuin iso tilipussi. Näin summaa Sofia Tuomola Tampereen yliopiston ylioppilaskunnasta.

Mitä nuoret odottavat työelämältä?

Työelämältä odotetaan riittävän haastavia ja mielekkäitä työtehtäviä. Halutaan työskennellä koulutusta vastaavassa työssä, mutta ei välttämättä tismalleen samoissa tehtävissä hirvittävän pitkään. Lisäksi toivotaan joustavuutta elämäntilanteiden mukaan. Nykyisellään työelämän, opiskelun ja perhe-elämän yhteensovittaminen voi olla kankeaa.

Mikä on muuttunut?

Aiemmin odotukset olivat saman työpaikan palveluksessa jatkamista eläkeikään asti. Nykyään odotukset ovat kriittisempiä, sillä vanhan muotoinen urakulttuuri on muuttunut. Työ on projektiluontoisempaa ja määräaikaisuuksiin perustuvaa.

Minkä pitäisi muuttua?

Joustavuuden. Esimerkiksi Ruotsissa on hyviä esimerkkejä osittaisesta siirtymisestä takaisin työelämään äitiysloman tai vanhempainvapaan jäljiltä. Työsuhteiden pirstaloitumisen pitäisi hidastua, sillä työskentely ainaisesti epävarmoissa olosuhteissa vaikuttaa valtavasti muihin elämän osa-alueisiin. Ei voi esimerkiksi hankkia asuntolainaa tai uskalla perustaa perhettä.

Mikä nuoria motivoi?

Työelämään siirtyviä ei voi niputtaa yhteen muottiin. Kasvavia trendejä ovat esimerkiksi hyvinvointiin ja vapaa-aikaan liittyvä painotus. Nuoret ajattelevat paljon muitakin arvoja kuin suurta vuosiansiota. Nuoria ei välttämättä houkutellakaan töihin rahalla, vaan hyvinvoivan työyhteisön ja suuremman henkisen vapauden kautta.

Miltä työnäkymät näyttävät?

Meiltä valmistuu paljon yhteiskunta- ja humanistisen alan maistereita, joiden työtehtäviä varjostavat tehostamis- ja leikkaustoimenpiteet – erityisesti julkishallinnossa. Tämä johtaa epävarmoihin uranäkymiin eikä valmistumista koeta välttämättä hyvänä asiana. Tulevaisuuden työelämästä tai työelämätaidoista puhutaan opetussuunnitelmissa harmittavan vähän.

Kymmenen teesiä nuorten johtamiseen

Sparraava esimies – Kuinka motivoida nuoria työssä? -pamfletti kertoo, millainen pomo pärjää tulevaisuudessa ja saa nuoret työntekijät kukoistamaan.

  1. Luota työntekijöihin ja anna vastuuta sitä haluaville.
  2. Tulokset ratkaisevat, ei työssä mitattu aika.
  3. Paras palaute kulkee molempiin suuntiin.
  4. Hyvästä työstä pitää maksaa. Palkkakin motivoi.
  5. Sparraa eli kannusta, innosta ja auta kehittymään.
  6. Pidä mieli avoinna, älä torppaa lennokkailtakaan kuulostavia ideoita.
  7. Luo rento ilmapiiri. Työpaikalla saa olla kivaa.
  8. Jaa tietoa avoimesti. Hyvä tiedonkulku palvelee myös oppimista.
  9. Perustele ja kuuntele. Nuoria ei innosta tehdä jotain vain siksi, että niin on aina tehty.
  10. Pistä hyvä kiertämään. Auttaminen lisää tutkitusti onnellisuutta.
Lähde: Teesit perustuvat T-Median ja TATin 2011–2013 toteuttamien Työnantajakuva- sekä Nuoret ja johtaminen -tutkimusten tuloksiin.

Teksti: Sari Okko | Kuva: Pixabay

(Uusi Kaiku 01/2014)