Huominen

Olenko luottavainen ja toiveikas huomisen suhteen, vaikka moni asia muuttuu ja on toisin kuin tänään? Riippumatta arvoistani ja elämänkokemuksestani, vastauksestani tähän kysymykseen riippuu paljon. Sillä vastaukseni takana olevat tunteet ohjaavat toimintaani, asennettani ja sitä, millä energialla kohtaan toiset ihmiset ja itseni ja  ennen kaikkea sen, mitä haluan saada aikaiseksi.

blogi1_mikko_taskinen

”Aikaa…”

Maailma jossa elämme

S. Vollie Osborn kirjoittaa Bloggauksessaan tutkimuksesta, jonka mukaan 15-20 vuoden sisällä noin puolet nykyisistä työpaikoista syö automaatio eikä uusia työpaikkoja synny niitä korvaamaan.

Hän lainaa Larry Pagea (“Work less”), jonka mukaan ajan hukkaamisen lopettaminen töissä, jotka eivät oikeasti tyydytä ihmisen tarpeita mielekkyydestä ja merkityksellisyydestä, takaisi ihmisille enemmän mahdollisuuksia tavoitella todellisia kiinnostuksen kohteitaan.

Ja sitten hän jatkaa: “Automation certainly won’t mean the death of human work. In the best of all possible worlds, it will mean an end to work that is unfulfilling.”

Tilanne ei välttämättä ole yhtään helpompi kuin se, jos valmisvaatteiden sijasta joutuisikin itse suunnittelemaan, millaisilla vaatteilla tahtoisi itsensä verhota. Ei ihme, että kaikenlainen muotoilu (tunnelmamuotoilu, palvelumuotoilu, työn tuunaaminen jne.) on tällä hetkellä kova sana. Se on askel kohti huomista.

blogi3_mikko_taskinen

”… tehdä omia juttuja…”

Mitä uutta?

Esko Kilpi on useassa yhteydessä tuonut painokkaasti esiin sen, miten teollisen ajan työ- ja ihmiskäsityksestä on vähitellen ja mieluiten pikaisemmin päästävä kohti inhimillisempiä ja yhteisöllisempiä tapoja tehdä työtä. (Erinomaisen kattava esitys aiheesta löytyy Esko Kilven uudesta SITRA-julkaisusta Perspectives on new work.

Toisen ja pitkälti saman suuntaisen näkökulman tuo yksi tämän hetken selvänäköisimmistä ajattelijoista, John Hagel. Uudessa bloggauksessaan What’s the future of jobs Hagel kuvaa aluksi yhtä tärkeiden kuin vähälle huomiolle jääneiden laatujen uutta esiin nousua: luovuus, mielikuvitus, uteliaisuus sekä emotionaalinen ja sosiaalinen älykkyys, jotka ylittävät esimerkiksi koulussa oppiaineiden ja työssä osaamisen rajat.

Hän summaa ajattelunsa seuraaviin lauseisiin: The jobs that are emerging are far more fulfilling than the jobs today that require us to leave our humanity at the door in order to take home a paycheck at the end of the month. These jobs are within the reach of all of us, provided that we discover and pursue our passion.

blogi2_mikko_taskinen

… ja katsella silmiin?”

Työ jatkuu mutta valmiiden ja annettujen työpaikkojen aika on ennen pitkää ohi. Yrittäjyys eli oman työnsä luominen alkaa olla ajankohtaista, mikä herättää kaksi kysymystä:
– millaiseen tekemiseen liität luontaisesti itsesi ja sydämesi?
– mitä tekemistä sillä, mitä teet, on sen kanssa, mitä olet?

Mitä sinä ajattelet? Toivotko, että ehdit eläkkeelle ennen kuin muutos osuu kohdallesi vai tuletko (edelleen) aamuisin innoissasi töihin kysyen: mitä seuraavaksi? Vai mietitkö jo kenties jotakin parempaa vaihtoehtoa sille, mitä ja miten voisit parhaiten tehdä sinua eniten innostavaa ja kiinnostavaa työtä?


Kirjoittaja: Mikko Taskinen | Kuvat: Mikko Taskinen mikko_taskinen

Mikko Taskinen on valmennusyritys Peilaus Oy:n
perustaja ja valmentaja. Hänen missionsa on edistää mielen parempaa suhdetta todellisuuteen. Hän on myös uutuuskirjan Your Next Vision toinen kirjoittaja.