Helena Åhman: Sosiaalisen tuen antaminen ja saaminen ruokkivat innostusta

Innostuksella on valtava merkitys ihmisen toimintaan työelämässä, sanoo johdon valmentaja ja työpsykologian tohtori Helena Åhman.

”Innostus on yhdistetty viimeaikaisissa tutkimustuloksissa muun muassa sairauspoissaolojen vähäisyyteen, asiakastyytyväisyyteen, tuottavuuteen, onnistumisen tunteeseen ja elämänlaatuun”, Åhman luettelee.

Työntekijöiden sisäisen motivaation ja innostuksen merkityksestä puhutaan nyt Suomessakin. Esimerkiksi Filosofian Akatemia on Åhmanin mielestä tehnyt tällä alueella mielenkiintoisia päänavauksia.

”Tosin onhan se aivan maalaisjärjelläkin pohdittavissa, että innostunut ihminen tekee työtä ja viihtyy paremmin.”

Innostuksen johtamisen ABC

Mihin asioihin johdon ja esimiesten kannattaa kiinnittää huomiota, mitkä olisivat innostuksen johtamisen keinoja?

Åhman muistuttaa, että ihminen innostuu ja rohkaistuu helpommin turvallisessa ympäristössä kokeilemaan myös uutta.

”Sosiaalista tukea toisilleen antavat ihmiset ovat tutkitusti sitoutuneempia organisaatioon. Näin ollen sosiaalisen tuen antamisella ja saamisella on vaikutusta innostumiseen.”

Puhu porukkasi kanssa siitä, miten innostusta voisi lisätä.

Åhman kehottaakin esimiehiä miettimään, millaista mallia he itse näyttävät toisten tukemisessa.

”Oletko esimiehenä tiimisi turvasatama? Entä miten puhut toisista ihmisistä ja minkälaista esimerkkiä tällä osoitat? Ja vielä, tuetko epäonnistumisen hetkellä?”

Toisena asiana Åhman listaa kaipuun selkeyteen, jota aivomme rakastavat.

”Johda siis odotuksia, ja kysy myös itseltäsi säännöllisin väliajoin voisiko asian sanoa tai tehdä selkeämmin. Ja miten esimerkiksi kiireen tuntua olisi mahdollista yhdessä vähentää.”

Kolmanneksi hän kehottaa löytämään yhteistuumin keinoja innostuksen virittämiseen.

”Puhu porukkasi kanssa siitä, miten innostusta voisi lisätä. Löytäkää yhdessä vaikuttavat asiat!”

Vaihtaisinko näkökulmaa

Miten sitten innostuksen kipinää voi itse koettaa pitää yllä? Esimerkiksi mitä konkreettista meistä jokainen voi tehdä?

”Hakeutua työhön ja ympäristöön, jossa voi innostua! Ellei sellaista ole näköpiirissä, kannattaa muuttaa elämässään tai työssään jotain yksittäistä asiaa ja miettiä, millaiset asiat tuntuvat merkityksellisiltä”, Åhman ehdottaa.

”Pahinta, mitä ihminen voi itselleen tehdä, on harmitella joka päivä työhön menoa. Itsensä johtamisen taidot, ja sen osana oman mielen johtamisen taidot, ovat tärkeitä. Näihin kuuluu myös kyky kääntää näkökulmaa.”

Helena Åhman työskentelee johdon, johtoryhmien ja hallitusten kehittäjänä perustamassaan Hunting Minds Oy:ssä. Hän sai Ekonomiliiton kirjallisuuspalkinnon 2012 ja valittiin Speakersforumin Vuoden Puhujaksi 2015.


Teksti: Pirjo Kuisma | Kuva: Matti Immonen